Liiku lähimetsässä, sEIKKAILE SUOLLA

Metsästä on iloa monella tavalla. Metsään voi mennä rauhoittumaan tai sinne voi mennä seikkailuretkelle, samoilemaan ja saamaan liikuntaa. Metsä antaa sieni- ja ja marjasatoa ja koiran kanssa siellä on ihana lenkkeillä. Metsä antaa jokaisena vuodenaikana elämyksiä. Istuinalusta ja eväät sekä auki olevat silmät ja korvat ovat hyviä kumppaneita retkelle.

Metsä on monelle suomalaiselle rakas paikka, jossa voi kokea pyhän läsnäolon. Mutta alkaa se monelle olla jo outo ja vieraskin paikka. Tutustumisen voi aloittaa lähellä olevasta pienestä metsästä, saattaa olla että vähitellen kutsu käy kohti isompaa erämaata ja pidempää retkeä. Retkikohteita Suomessa esittelee luontoon.fi -palvelu. Webkasviosta saat avun jos tahdot tunnistaa jonkun metsässä näkemäsi kasvin. Luontoportti tutustuttaa perhosiin, kasveihin ja lintuihin.

Suoluontoakin on hieno päästä ihailemaan. Jos lähistöllä on retkeilyyn sopiva suo, kannattaa lähteä tutkimaan vaikka sammalien monimuotoisuutta. Virtuaalisuo tuo suoluonnon kauneuden suoraan ruudullesi. Kokeile myös sivuilla olevaa suoseikkailua!